Friday, 14 May 2010

TUTORIAL: REVERSIBLE TOTE BAG - BOSSA REVERSIBLE

English instructions written in ITALICEl diumenge passat vaig fer un taller de costura a Pippablue, on t'ensenyaven les tecniques basiques per cosir a maquina (jo anava una mica mes avanc,ada pero sempre hi a coses que s'aprenen), i el projecte era fer una bossa reversible.
La roba ja la tenien tallada, per anar mes de pressa, pero vaig poder escollir la d'un costat i vaig decidir-me per la col.leccio Love de l'Amy Butler.

El patro el van treure d'internet i tot i que he intentat buscar-lo per posar el link no l'he trobat. Espero que no hi hagi cap problema per posar els passos que he seguit per fer aquesta bossa aqui. Queda constacia que no soc la autora del diseny, pero si algu sap d'on ve,  m'agradaria que m'escrivissiu per a poder posar el link i acreditar la seva autora.

Si voleu altres tutorials per fer bosses com aquesta podeu visitar aquesta, aquesta o aquesta entre moltes d'altres.

Per fer aquesta bossa vaig fer servir una tela blava amb estels de la Laura Ashley i Roman Glass Magenta de Kaffe Fasset.

Last Sunday I went to a sewing workshop in Pippablue. They would show you the basics of machine sewing while making a reversible tote bag. I was a bit more advance as I already know how to use the machine, but I did learn a few tips.
They already had some fabric cut out but I got to choose the fabric for the inside (or outside since it's reversible). I chose Cypress Paisley Wine from the Love Collection by Amy Butler.


They took the pattern from one of the many tote bags tutorials on the internet. I've looked for it but I can't find it, so I hope it is ok to show the steps to make it here as well. I want to make sure though, that it is clear that I am not the author of this pattern and if anyone knows where it comes from, I would appreaciate you telling me so I can link it to the appropriate website and credit the author.


I you want to have a look at more tutorials for tote bags you could have a look here, here or here...


To make the following bag I used Laura Ashley's fabric that I got a while ago, and Kaffe Fasset's Roman Glass Magenta.

Materials:

1/2 m de tela de coto (1)
1/2 m de tela de coto (2)
(Les teles que vaig comprar son de 110 cm d'ample)
1/2 m d'entretela prima (adhesiva amb la planxa)
fil de coto del color de la tela
tisores
paper per patrons

1. Talleu els patrons seguint les mides seguents:
- Pels costats de la bossa: rectangle de 33x46 cm (talleu dos de cada tela i entretela)
- Per la base: rectangle de 35x12.5 cm (talleu 1 de cada tela i 2 d'entretela)
- Per les nances: rectangle de 4.5x68 cm (talleu 2 de cada tela)

1 Materials:
- Side panels: rectangle 13"x 9 1/4" (cut 2 of each fabric and interfacing)
- Base: rectangle 14 x 5 1/8" (cut 1 of each fabric and 2 of interfacing)
- Handles: rectangle 2" x 27" (cut 2 of each fabric)


you can see in the photo the patterns cut out from fabric 1, 
you'll need to do the same with fabric 2 and have a base and panels of interfacing
a la foto podeu veure les parts tallades d'una de les teles, 
fareu el mateix amb la tela 2 i la base i els costats d'entretela


Enganxeu l'entretela als costats i a la base de la tela 1 i a la base de la tela 2 amb la planxa.
Ironpress the interfacing to the panels and the base of fabric 1 and 2.

2. Farem dues bosses, una amb cada tela. Agafem els dos rectangles de 33x46 cm i els posem un a sobre l'altre amb els costats drets tocant. Aliniem be les puntes i cosim les dues bandes de 33cm.

2. We'll make 2 bags, one with each fabric. Take the side panels and put them right side together. Sew along the sides.3. Dobleguem aquest rectangle per la meitat i amb el dit marquem el plec que ens servira de marca.
3. Fold the rectangle by half and finger press so you mark the centre.


4. Fem el mateix amb el rectangle base.
4. Do the same with the base.


5. Amb una agulla marqueu el centre de la base amb el centre del costat seguint la marca-plec que hem fet amb els costats DRETS tocant. A partir d'aqui, afegiu mes agulles cap a les dues bandes i ho cosiu deixant 1/2cm de marge al principi i al final de cada punta.

5. Pin together the centre of the base with the centre of the panel with RIGHT sides together. Pin along towards the sides, making sure to leave 1/4" edge at each end when you sew it.
6. Feu el mateix amb l'altre costat, de manera que quedi aixi:
6. Do the same with the other side so it looks like this: 


7. Per cosir els costats estrets, agafeu com a referencia de centre la costura i ajunteu amb una agulla el centre del costat de la base. Estireu be i cosiu de punta a punta (recordeu que heu deixat 1/2cm de marge, per tant cosireu de costura a costura), sembla una mica estrany i pensareu que costa pero no tingueu por!

7. To sew the short sides, take as reference the seam of the side panels for marking the centre, use a pin if you need to and sew from one end of the side seam to the other:
8. Talleu la punta de tela.
8. Cut the corners of the fabric.


9. Ja teniu una bossa feta i ja podeu posar-la del dret. Seguiu els passos 2-6 per fer la bossa amb la tela 2.
9. You now have one bag made, so you can turn it right side out. Follow steps 2-6 to make abother bag with fabric 2.10. Ara farem les nances. Agafem una nanc,a de cada tela i les posem cara a cara (que es toquin de la banda del dret). Cosim els dos costats deixant 1/2 cm de marge.
10. To make the hadles take un strap of each fabric and put the RIGHT side together. Sew along the sides leaving 1/4" hem.

11. Amb l'ajuda d'un imperdible en una punta li doneu la volta, la poseu del dret i la planxeu, assegurant-vos que les costures quedin ben marcades.
11. Using a safety pin, turn them right side out and try to press them wide so you can iron them easily.


12. Cosiu a cada banda deixant 1/2 cm de marge. Jo he fet servir un fil vermell per la tela estampada i un de blanc per la tela balu cel. En canvi, amb la primera bossa nomes vaig fer servir fil vermell perque contrastes amb una de les teles.
12. Topstitch on either side leaving 1/4" hem. You can use the same colour threat for both sides, as I did with my first back. It gives a nice contrast with one of the fabrics. But here I used white for the light blue fabric and red for the Kaffe Fasset one.


13. Col.loqueu una bossa dins de l'altre de manera que les parts del reves es toquin.
13. Place one bag inside the other with WRONG sides facing together.14. Assegureu-vos de que les bases queden juntes. Doblegueu la vora 1 cm cap en dins i aneu marcant amb agulles. Ajudeu-vos tambe amb la planxa.
14. Make sure the base edges are aligned. Fold in the top side of both fabrics 1/2" and pin it together. Use the iron. 

15. Un cop esta tota la vora marcada, agafeu un regle i mediu 10cm des d'un costat cap endins per col.locar la nanc,a (podeu col.locar-la alla on mes us convingui) entre les dues teles, recol.locant les agulles si cal.
15. Once the top is folded in and pressed, place the handle between the two fabrics 4" in from the side, or wherever it suits you best.16. Feu el mateix amb l'altra punta deixant uns 2 cm de nanc,a entre les teles. Agafeu aquesta nanc,a com a referencia per col.locar-ne l'altra. Un cop col.locades les dues i a la mida que desitjeu, cosiu tota la vora, el mes a prop possible del marge. Si voleu, podeu fer una segona vora a 1.2cm de la primera com ho fet jo. Us sera mes facil (si la vostra maquina us ho permet) treure la pec,a de la base per poder cosir aquestes vores i poder posar la bossarper sota de la maquina. Recordeu quins fils utilitzareu depenent de la tela.

16. Do the same with he other end of the handle, leaving 1" of each end between the 2 fabrics. Take this handle as reference to place the one on the other side. Topstitch all along the top. You can sew 2 lines or use fancy stitches for decoration too. It will also be easier to remove the base of your machine so you can slide your bag underneath.


17. Ja teniu la bossa. D'un costat...
17. Now you have your bag. From one side...i de l'altre.
and the other.


Aquesta bossa es un regal d'aniversari per la Maria.
PER MOLTS ANYS MARIA!!!

I made this bag for my friend Maria, whose birthday is next Sunday 23th of May.
HAPPY BIRTHDAY MARIA!

I aqui podeu veure la preimera bossa que vaig fer al taller. La tela amb estampat etnic no se qui l'ha disenyat...

And here you can see the first bag I made at the workshop (on the right), and the finished product of this tutorial.


Si decidiu fer-la ja m'enviareu una foto!
I'd love to see your work if you decide to give it a go!


12 comments:

 1. Quina bossa tan xulíssima!!!
  M'encanta!!

  ReplyDelete
 2. molt xules !!!! l'estampat aquest ètinic jo en vaig comprar un tros a Ikea !!!

  ReplyDelete
 3. Molt xula la bossa, m'hauré d'animar!!!

  ReplyDelete
 4. súper sula la(les) bosses! a veure quan puc esgarrapar una mica de temps, el cap em bull d'idees!

  ReplyDelete
 5. Moltes gracies! Son molt facils de fer, en 3 hores ja la tens (sense interrupcions...)
  A veure si en puc fer de minis, perque a la Hana ara li ha donat per "anar de compres". Li he de fer una!

  ReplyDelete
 6. Irina, jo m'hi he posat, estic trigant una mica més de tres hores ja que hi estic quan em deixa el pitufo. Només una coseta, pot ser que hi hagi un error a la llargada que dones de la base i enlloc de 35cm sigui 25cm? és que sino no em quadra...
  Gràcies!

  ReplyDelete
 7. Hola Minimanuals! La llargada de la base fa 35cm, acabo de mesurar la bossa per assegurar-me. Estic intentant esbrinar que es el que no et quadra... pensa que l'amplada dels costats de la bossa, de 46cm, aniran des del centre del costat de la base (de 12.5cm) passant per tota la llargada de 35cm fins el centre de l'altre costat de 12.5... no se si m'he explicat be, espero que si. Si tens mes dubtes m'ho dius i anirem pas per pas!

  ReplyDelete
 8. Hola Irina, tens tota la raó. No sé pas quin embolic em vaig fer, com que no vaig seguir exactament les mides que posaves tu per fer-la una mica més gran em vaig enredar. De fet ja la tinc acabada i ha quedat molt bé. Gràcies.

  ReplyDelete
 9. que be! posa el link perque la poguem veure!!!

  ReplyDelete
 10. Li he de fer ftos i penjar-les al blog. Per cert, et fa res que nomeni el teu blog i tutorial al text descriptiu?

  ReplyDelete
 11. cap problema! moltes gracies!!!

  ReplyDelete
 12. Hola! Us passo el link perquè veieu el resultat. Crec que no ha quedat gens malament per ser la meva primera experiència amb la màquina de cosir.
  http://minimanuals.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

  ReplyDelete

I love your comments! M'agraden els vestries comentaris!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...