Fa temps que vaig veure aquesta idea d'omplir un pot de vidre amb els ingredients per a fer un pastis o alguna cosa i sempre he volgut intentar fer-ne un, pero mai no trobava el temps. Ara que tenia un d'aquests pots buits, he volgut omplir-lo amb alguna recepta que tenia i al final he triat la del pa integral. Es pot fer amb qualsevol recepta, posant-hi els ingredients secs i despres, a la tarjeta, escriviu quin son els ingredients que s'hi han d'afegir juntament amb les instruccions per l'elaboracio.
El pot que he triat es d' 1 l. i he hagut de doblar les mesures per omplir-lo del tot. Aixo si, ha d'estar ben ple perque no es barregin les diferents capes d'ingredients, aixi que haureu de jugar una mica amb les mesures i els pots abans de trobar la combinacio perfecta!
Una altra idea es fer galetes nadalenques i ficar-les al pot.
A while ago I saw this idea for a gift. It's a glass jar filled up with the dry ingredients of a recipe placed in layers. Make sure you choose a recipe where the ingredients have different colours and textures. Then you add a nice card on which you write what other ingredients need to be added along with the instructions to make the recipe.
I chose and Irish brown loaf and I doubled the amount to fill up a 1l. jar from Ikea.
Another idea: you could make nice cookies and put them in the jar...
ingredients que es posen al pot (per capes):
-1a capa: 225 gr farina integral + 1 pessic de sal
-2a capa: 40 gr de salvat de blat
-3a capa: 55 gr farina blanca de forc,a + 1 culleradeta de bicarbonat de sosa
-4a capa: 60 gr de civada esmicolada
-5a capa: 55 gr farina blanca de forc,a + 1 cullerada de bicarbonat de sosa
-6a capa: 2 cullerades de sucre more
-7a capa: 225 gr de farina integral + 1 pessic de sal
aneu posant tots els ingredients per capes (podeu variar l'ordre) i just quan el pot esta ple (es millor deixar l'ultima capa per la farina o el salvat) aixafeu be amb una cullera per pressionar i que quedi ben tancat.
ingredients que s'han d'afegir al moment de fer el pa:
-1 grapat de llavors variades (girasol, carbassa, lli, sesam...) que podrien anar dins del pot si encara teniu espai, jo no n'he tingut i se m'han quedat a fora!
-1 ou batut
-260 ml serum de mantega (llet tallada)
Layered ingredients to be placed in the jar:
-1st layer: 225 gr wholemeal flour + 1 pinch of salt
-2nd layer: 40 gr bran
-3rd layer: 55 gr white strong flour + 1 tbsp bread soda
-4th layer: 60 gr de pinhead oats
-5th layer: 55 gr white strong flour + 1 tbsp bread soda
-6th layer: 2 tbsp soft brown sugar
-7th layer: 225 gr wholemeal flour + 1 pinch of salt
Be careful not to move the jar too much so the layers don't mix. At the end, press hard with a spoon and closed the jar tight.
ingredients to be added to make the bread
-1 fistful of mixed seeds (sunflower, pumpkin, sesame, linseed...) which could be placed in the jar too if you've got space...
-1 beaten egg
-260 ml buttermilk
INSTRUCCIONS PER ESCRIURE A LA TARJETA
Poseu el contingut d'aquest pot en un bol i afegiu un bon grapat de les llavors que mes us agradin. Feu un forat al mig i aboqueu a poc a poc un ou batut barrejat amb 260 ml de serum de mantega. Remenu be amb una cullera de fusta i aboqueu la massa en dos motlles de plum cake.
Deixar coure-ho al forn precalentat a 220C durant 10 minuts i despres baixeula temperatura a 180C durant uns 25-30 minuts mes.
Deixar que es refredi abans de treure'l del motlle.
INSTRUCTIONS TO BE WRITTEN IN THE CARD
Pour the contents of this jar in a bowl and add a handfull of mixed seeds. Make a well in the centre and add a beaten egg and 260ml of buttermilk gradually. Mix with a wooden spoon and pour the dough into 2 loaf tins. Bake in the oven for 10 min at 220C, lower the heat at 180C and bake for 25-30 more minutes. Let them cool before taking them out of the tin.
INSTRUCTIONS TO BE WRITTEN IN THE CARD
Pour the contents of this jar in a bowl and add a handfull of mixed seeds. Make a well in the centre and add a beaten egg and 260ml of buttermilk gradually. Mix with a wooden spoon and pour the dough into 2 loaf tins. Bake in the oven for 10 min at 220C, lower the heat at 180C and bake for 25-30 more minutes. Let them cool before taking them out of the tin.
Em sembla que et copiaré la idea m'ha encantat, i a més ara que venen dates per fer regals,original i varatet!!!!
ReplyDeleteOh!!! Em sembla una idea genial!!!!
ReplyDelete(I amb el teu permís, segur me la copio.... ;^)
M'ha encantat, quina bona idea!
ReplyDelete